בטון שקוף – איך זה עובד, כמה זה עולה ומה חשוב לדעת

בטון שקוף

תוכן עניינים

בטון שקוף הוא חומר בנייה חדש יחסית, שהפופולריות שלו בעולם עולה בהדרגה. הוא מבוסס על בטון עם תכונות של העברת אור בין שני צידיו, בזכות אלמנטים אופטיים המוטמעים בו – על פי רוב סיבים אופטיים. 

האור מועבר מצד אחד אל השני, כך שהסיבים האופטיים עוברים בכל עובי הבטון. בטון שקוף מיוצר בכמה שיטות, שכולן מבוססות על בטון עם חצץ דק. בזמן היציקה מוכנסים רכיבים מעבירי אור בשיעור של כ-5% מנפח התוצר הסופי. לאחר ההתקשות, נחתך הבטון ללוחות, בעזרת מכשירי חיתוך בטון ייעודיים. בטון שקוף משמש במגוון פרויקטים אדריכליים, כולל מוזיאונים, בנייני משרדים ובתי מגורים, ואפילו בבנייה של רהיטים! לכולם הוא נותן מראה ייחודי ומעניין, ומאפשר להעביר דרכם אור טבעי או מלאכותי.

אנחנו לא מתעסקים בבטון שקוף או בבנייה, אך במאמר זה תוכלו למצוא המון מידע מעניין בנושא.
אם אתם נמצאים לקראת תהליך בנייה וצריכים ניסור בטון ברמה גבוהה, צרו קשר.

המשיכו לקרוא כדי ללמוד עוד על בטון שקוף!

מחיר בטון שקוף

כמה עולה בטון שקוף?

לרוב, מחיר בטון שקוף נע בין 1,500-2,000 ש"ח למטר רבוע. העלות של בטון שקוף משתנה בהתאם לגורמים רבים:

סוג הבטון 

ישנם סוגים שונים של בטון שקוף, המבוססים על רכיבים שונים. בטון שקוף המבוסס על סיבים אופטיים הוא הנפוץ ביותר, אך הוא גם היקר ביותר. בטון שקוף המבוסס על פולימרים הוא זול יותר, אך הוא גם פחות עמיד.

עובי הבטון

בטון שקוף בעובי של 10 ס"מ הוא הנפוץ ביותר, אך ניתן למצוא גם בטון שקוף בעוביים שונים. בטון שקוף בעובי רב יותר יהיה יקר יותר.

גודל הלוחות

לוחות גדולים יותר יהיו יקרים יותר.

עלות העבודה

עלות העבודה להנחת בטון שקוף היא גבוהה יותר מאשר עלות העבודה להנחת בטון רגיל.

האם בטון שקוף חזק כמו בטון רגיל?

תלוי בסוג הבטון השקוף. אם הוא מבוסס על סיבים אופטיים הוא יהיה חזק כמו בטון רגיל, ואף חזק יותר בחלק מהמקרים, כי הוא מכיל את אותם חומרים בסיסיים, כולל מלט, חול וחצץ, והסיבים האופטיים אינם פוגעים בחוזק הבטון. 

בטון שקוף שמבוסס על פולימרים יהיה פחות חזק מבטון רגיל, מכיוון שהוא מכיל פולימרים במקום מלט. פולימרים הם חומרים פלסטיים, והם אינם חזקים כמו מלט. יחד עם זאת, הוא עדיין חזק מספיק לרוב היישומים. עובי הבטון השקוף משפיע גם הוא על חוזקו, כאשר בטון שקוף עבה יותר יהיה חזק יותר מבטון שקוף דק.

מה היתרונות והחסרונות של בטון שקוף למחצה?

בגזרת היתרונות, בטון שקוף מאפשר להכניס אור טבעי, המספק מראה מואר ומרווח יותר בחלל. הוא גם מייצר למרחב מראה ייחודי ומעניין, ומשמש לדפוסים או מרקמים מיוחדים ולהדגשת אלמנטים אדריכליים ועיצוביים.

בחסרונות, בעיקר המחיר:
בטון שקוף הוא יקר יותר מבטון רגיל. מעבר לזה, הוא יכול להיות קשה יותר ליישום מאשר בטון רגיל, ובגלל שהוא עדיין חומר חדש, לא הרבה חברות עושות את זה בארץ.

בטון שקוף זה יקר

מתי אפשר (וכדאי) להשתמש בבטון שקוף למחצה?

אפשר להשתמש בבטון שקוף למגוון רחב של יישומים: 

בקירות חוץ או פנים הוא יכול להכניס אור מחלל לחלל או מחוץ למבנה פנימה אפילו כאשר אין חלונות מוגדרים בקיר. בטון שקוף יכול להדגיש אלמנטים אדריכליים, ליצור דפוסים ומרקמים מעניינים, וליצור מראה מואר ומרווח בחלל. הבטון השקוף יכול לשמש לרצפות – כדי לתת מראה ייחודי ומעניין. בטון שקוף אף יכול לשמש לריהוט, ולתת מראה מתוחכם וחדשני. בפועל, כמעט לכל יישום שמשתמשים בו בבטון – אפשר להשתמש גם בבטון השקוף. כן יש לזכור שהעלות שלו היא יקרה יותר באופן משמעותי.

האם בטון שקוף ידידותי לסביבה?

התשובה לשאלה תלויה בסוג הבטון השקוף. בטון שקוף המבוסס על סיבים אופטיים עשוי מאותם חומרים כמו בטון רגיל. הסיבים האופטיים המשולבים בו אינם פוגעים בביצועים הסביבתיים של הבטון, ולא דורשים שימוש בחומרים בעלי השפעה סביבתית משמעותית. 

לעומתו, בטון שקוף המבוסס על פולימרים עשוי מפולימרים במקום מלט. הפולימרים הם חומרים פלסטיים, שהם אינם ידידותיים לסביבה כמו בטון רגיל. ייצור פולימרים דורש שימוש באנרגיה רבה ובחומרי גלם מזהמים. 

נתון נוסף שחשוב לזכור בהקשר של ידידותיות לסביבה הוא הקטנת צריכת האנרגיה שיכולה לבוא עם שילוב הבטון השקוף, היות שהוא מאפשר כניסה של אור טבעי לחלל, מה שיכול בהחלט להפחית את הצורך בתאורה מלאכותית בחדר. גם כאן, אגב, הבטון מבוסס הסיבים האופטיים עדיף – הוא יוצר מראה שקוף יותר לקיר. וכן, נזכיר שהוא גם יקר יותר, אבל לפעמים על איכות משלמים.

איך מכינים בטון שקוף?

ישנן שתי שיטות עיקריות להכנת בטון שקוף:

#1 שימוש בסיבים אופטיים

בשיטה זו, מוסיפים סיבים אופטיים לתערובת הבטון. הסיבים האופטיים הם חוטים דקים עשויים מזכוכית או פלסטיק, המוליכים אור. בשיטה זו, מכינים את תערובת הבטון הרגילה: מלט, חול, חצץ ומים; מוסיפים את הסיבים האופטיים לתערובת הבטון, ומערבבים היטב עד שהסיבים האופטיים יתפרסו באופן שווה. יוצקים את הבטון השקוף לתבנית הרצויה, ומניחים לו להתקשח.

#2 שימוש בפולימרים

בשיטה זו, משתמשים בפולימרים במקום במלט. הפולימרים הם חומרים פלסטיים, המוליכים אור בצורה טובה יותר מאשר מלט. מכינים את התערובת הפולימרית, יוצקים אותה לתבנית הרצויה, ונותנים לה להתקשח.

לסיכום

הבטון השקוף הוא חומר חדש יחסית בשטח. יש לו מספר יתרונות מעניינים על פני בטון רגיל, בעיקר היכולת להכניס אור טבעי לחלל, ומספר חסרונות – ובהם, כמובן, העלות היקרה יותר. 

בטון שקוף יכול לשמש למגוון רחב של יישומים, כולל קירות, רצפות ואפילו ריהוט. בטון שקוף המבוסס על סיבים אופטיים הוא חזק יותר, אך הוא גם יקר יותר מבטון שקוף המבוסס על פולימרים. 

בסך הכל, בטון שקוף הוא חומר בעל פוטנציאל גדול מאד ומעניין, ואנחנו צופים שהוא יהפוך לפופולרי יותר ויותר בשנים הקרובות.

אם יש לכם בטון רגיל או שקוף שאתם צריכים לנסר, חברתנו מציעה שירותי ניסור בטון בפריסה ארצית.
צרו קשר לקבלת הצעת מחיר מעולה לפרויקט שלכם.

קסדה לאתר בניה

חברת א.בטון הוקמה בשנת 2015 במטרה לתת שירותי ניסור וקידוח בטון ביהלום לציבור הפרטי ולקבלנים. אנו שמנו לעצמנו מטרה לתת את המחירים הטובים ביותר שאפשר. אנו עובדים בכל חלקי הארץ ונשמח שתצטרפו לקהל הלקוחות שלנו.

צריכים עבודת ניסור
תנו לנו לחזור אליכם עם הצעה משתלמת במיוחד

ניסור בטון במחירים הוגנים,
שירות מכל הלב,
וצוות מקצועי ומנוסה

חייגו עכשיו לקבלת הצעת מחיר
077-970-6939