במאמר זה נדבר על מהם גופי תאורה והסוגים השונים של גופי תאורה בהם תוכלו להשתמש בביתכם וכיצד נוכל לשלב אותם על קירות בטון בביתנו. כמו כן, נדון בכמה מהיתרונות והחסרונות של השימוש בסוגי האורות השונים. גופי תאורה הם מקורות תאורה המוצמדים לתקרה או לחלק אחר בחלל.
איך לשלב סוגי תאורה על קירות בטון בצורה מושלמת
ניתן להשתמש בגופי תאורה כדי לספק תאורה כללית בחדר או לספק אור ממוקד במשימה ספציפית כגון קריאה. ישנם סוגים רבים ושונים של נורות שתוכלו להשתמש בהן עבור הבית שלכם ועבור קירות הבטון שלכם, אך אנו נסקור רק שלוש אפשרויות פופולריות: LED, פלורסנט וליבון שישתלבו עם בטון בצורה מעולה.
נוריות LED חסכוניות באנרגיה מכיוון שהן מייצרות יותר אור עם פחות חשמל מאשר סוגים אחרים של נורות. קל גם לכוונן את טמפרטורת הצבע מלבן חם ללבן לאור יום עם צבע יותר צהוב, מה שעשוי להיות מושך יותר בעיניי אנשים מסוימים מאשר נורות פלורסנט או ליבון. עם זאת, נוריות LED אינן פועלות היטב בסביבות קרות מכיוון שהן אינן מייצרות מספיק חום כדי לחמם את הסביבה.
נורות פלורסנט חסכוניות באנרגיה, מה שהופך אותן לאופציה טובה למי שרוצה לחסוך בעלות החשמל ורוצה להאיר קירות בטון בצורה יעילה ביותר, מעבר לכך שנורות פלורסנט מספקות גם יותר אור.
מנורות LED מכיוון שהן משתמשות בגז (בדרך כלל כספית) בתוך הצינור שפולט קרינה אולטרה סגולה כאשר מופעל חשמל. נורות ליבון יעילות יותר ופולטות יותר אור לוואט מאשר סוגים אחרים של גופי תאורה, אך הן אינן מחזיקות מעמד לאורך זמן ודורשות החלפה תכופה יותר מאשר נורות CFL או LED.
למרות שזה עשוי להיות לא נוח עבור חלק מבעלי בתים, נורות ליבון עדיין משמשות במקומות רבים מכיוון שהן מספקות אור חם וטבעי יותר ממקורות פלורסנט או LED.
בסיס מנורה הוא החלק של המתקן שמחזיק אותה במקומה. סוגי המנורות הנפוצים ביותר הם מנורות שולחן, מנורות רצפה, גופי תקרה, פמוטים, נברשות ותליונים.
גופי תאורה הם חלק חשוב ביותר בעיצוב הבית, שמעבר לאור שהם מייצרים, הם אמורים להיראות אסטטיים, בולטים או ניטרליים, חשוב לתת דגש בשילוב נכון של גופי תאורה בחלל הבית שלכם.
אולי יעניין אותך: איך לשכור מומחה לניסור בטון
ייצור של גופי תאורה בהתאמה אישית ושילוב שלהם על קירות בטון
ייצור גופי תאורה בהתאמה אישית הינו תהליך של ייצור והרכבה של גופי תאורה לפי מפרט הלקוח. הוא מכונה גם ייצור תאורה מותאמת אישית. התהליך מתחיל בכך שהלקוח מגיש שרטוט CAD או מודל תלת מימד של המתקן הרצוי, אשר נבדק לאחר מכן על ידי המעצב לגבי היתכנות ודיוק.
לאחר אישורו, הוא יישלח ליצרן אשר יצור אב טיפוס אשר נבדק על ידי שני הצדדים לפני המשך הייצור. תהליך הייצור כולל בדרך כלל עיבוד שבבי, כרסום, ריתוך וכיפוף יריעות מתכת לצורה. המוצר המוגמר עשוי לדרוש שלבים נוספים כגון צביעה או ציפוי אבקה והתאמה לאותו חלל המכיל גם קירות בטון מעוצבים.
היכנסו עכשיו אל חנות לעיצוב הבית של נעמי גלריה ותהנו ממגוון מוצרי ריהוט כפרי איכותי וגופי תאורה בעיצוב אישי.